درباره محصولات ملک مقوا

تاریخچه همبرگر: از چنگیزخان تا مک دونالد

تاریخچه همبرگر

جعبه برگر بیرون بر یکی از پرمصرف ترین بسته‌بندی‌ها در دنیای غذاهای فست فودی است. برای بسیاری این سوال مطرح است که این غذا متعلق به کدام کشور است. از کجا آمده؟ و چه کسی آن را ابداع کرده است؟ در این مقاله قصد داریم تا با تاریخچه بوجود آمدن همبرگر و انواع بسته‌بندی همبرگر از گذشته تاکنون و نحوه پیدایش جعبه برگر امروزی آشنا شویم. این مطلب به همت کارشناسان ما در گروه تولیدی ملک مقوا تولید کننده انواع جعبه فست فود و جعبه بهداشتی تهیه شده است. 

تاریخچه همبرگر

تصور اینکه تاریخچه بوجود آمدن همبرگر به اهلی کردن اسب‌ها و استفاده انسان از آن برای حمل و نقل برمی‌گردد بسیار دشوار باشد. پیدایش این همبرگر به دوره مغول‌ها مربوط است. یکی از موثرترین برگ برنده مغول‌ها در کشور گشایی هایشان رابطه بسیار عالی آن‌ها با اسب‌ها بود که به آن ها قابلیت انتقال سریع لشکر به نقاط مختلف را می‌داد.

همبرگر در دوره مغول ها

سوارکاران مغول برای بالا بردن سرعت پیشروی خود گوشت خام نمک سود شده را داخل یک پارچه می‌پیچیدند و زیر زین اسب می‌گذاشتند. تا با حرکت اسب کوبیده و ترد شود و در حرکت آن را به نیش کشیده و می‌خوردند. و به این ترتیب نسل اول همبرگر ها شکل گرفت.

پیدایش همبرگر در دوره‌ی مغول

همبرگر در روسیه

سپس با فتح مسکو توسط مغول ها این غذا به روسیه راه پیدا کرد. و در قرن ۱۳ استیک تاتار (یک غذایی گوشتی که به صورت خام سرو می شود) در روسیه بومی شد.

همبرگر در روسیه

همبرگر در هامبورگ

از این دوره نسل‌های دیگر همبرگر توسط ملوانان و دریانوردان شکل گرفت. بدین صورت که در قرن ۱۵ به دلیل تجارت در حوزه دریای بالتیک، تجار و دریانوردان آلمانی این نوع غذا را به بندر هامبورگ بردند. که در شرق دریای بالتیک واقع بود. و سومین بندر مهم اروپا محسوب می‌شد. در ادامه آلمانی‌ها برخی تغییرات نظیر سرخ کردن گوشت، افزودن سوسیس، دودی کردن و ادویه جاتی نظیر نمک، فلفل، میخک، جوز هندی، سیر و… را به آن اضافه کردند.

همبرگـر در آمریکا

با شروع مهاجرت آلمانی‌ها به آمریکا از طریق دریا این غذا در قرن ۱۸ از هامبورگ به آمریکا منتقل شد. در آمریکا بسیاری از مهاجران هامبورگی شیوه طبخ استیک هامبورگی را رواج دادند و رستوران‌های زیادی که توسط هامبورگی‌ها اداره می شد این غذا را برای مشتریان خود سرو می‌کردند. اینکه چطور دو تکه نان به این غذا اضافه شد اختلاف نظرهایی وجود دارد. طبق روایاتی دو برادر هامبورگی به نام های فرانک و چارلز منچز یک رستوران در نیویورک افتتاح کردند.

آن‌ها به دنبال ارائه سوسیس‌های گوشت خوک آلمانی بودند. ولی به دلیل سختی تهیه این غذا و عدم محبوبیت در بین مردم در آن زمان، آن‌ها استیک هامبورگی را به منو غذایی خود اضافه کردند. برای سرو غذا آن‌ها گوشت خرد شده را مانند بیفتک سرخ کردند. و بین دو برش نان قرار داده و برای مشتریان سرو می‌کردند.

طبق روایات دیگر بر اساس کتابخانه کنگره، در سال ۱۸۹۵ لوئیس لاسن در شهر نیوهیون از ایالت کنتیکت در رستوران ناهارخوری لوئیس برای اولین بار استیک همبرگر را بین دو تکه نان قرار داده است. سرانجام همبرگر در سال ۱۹۰۴ در نمایشگاه غذایی سنت لوییس به عموم مردم معرفی شد و در سال ۱۹۲۴ توسط آقای والت آندرسون (سرآشپز آمریکایی اهل ویرجینیا کانزاس) به شکل استاندارد در آمد.

 آقای والت آندرسون گوشت‌ها را کاملا خرد کرده و به صورت گرد تخت کرده و آنرا کباب کرده و سپس با یک نان گرد و کاهو و گوجه به صورت ساندویچ سرو می‌کرد.

اضافه کردن نان به همبرگر

رستوران وایت کسل(White castle)

آقای آندرسون رستوران وایت کسل را با کمک بیلی اینگرام با سرمایه ۷۰۰ دلاری افتتاح کرد. این رستوران دارای منوی اختصاصی همبرگر بود. وایت کسل را می‌توان اولین رستوران زنجیره‌ای فست فود دانست. یکی از ویژگی‌های مهم این رستوران به وجودآوردن محیطی بود که مردم بتوانند نحوه‌ی آماده کردن و پخت همبرگر را به صورت کامل مشاهده کنند.

آن‌ها از رنگ‌های سفید برای طراحی و نام رستوران خود استفاده کردند. تا مفهوم پاکیزگی در ذهن مردم نسبت به این غذا تداعی شود. زیرا همبرگر قبلا بصورت خیابانی در دکه‌ها، سیرک‌ها و شهربازی‌ها ارائه می‌شد. و تصور مردم این بود که این یک غذای غیر بهداشتی و با استفاده از گوشت‌های فاسد تهیه می شوند.

رستوران وایت کسل

رستوران زنجیره ای مک دونالد

بعد از دو دهه مجموعه رستوران‌های زنجیره‌ای مک دونالد توسط ریچارد و موریس مک‌دونالد، با مشارکت ری کراک در سن برناردینو، کالیفرنیا افتتاح شد و تا امروز به عنوان بزرگ ترین رستوران زنجیره ای که با بیش از ۳۶،۹۰۰ شعبه در ۱۱۹ کشور، روزانه به ۶۴ میلیون مشتری سرویس می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر درمورد رستوران مک دونالد به مقاله ” ۸ راز موفقیت رستوران زنجیره‌ای مک دونالد” مراجعه کنید. با روی کار آمدن رستوران‌های مک دونالد نیاز به جعبه همبرگر آماده برای ارائه غذا به صورت بیرون‌بر بیش از پیش احساس شد. به این ترتیب شاهد روی کار آمدن انواع جعبه برگر بیرون بر برای ارائه هرچه بهتر غذا به مشتریان بودیم.

بسته‌بندی همبرگر با کاغذ

بهتر است از کاغذ کاهی برای بسته‌بندی استفاده نکنیم. کاغذهای کاهی از بازیافت کاغذهای سفید باطله تولید می‌شود که براساس تازه ترین تحقیقات حاوی ماده سمی فلوئور هستند.(که می تواند سبب ابتلا به بیماری‌هایی چون سرطان شود.) در نتیجه این نوع کاغذ کم کم جای خود را به کاغذهای مومی بهداشتی یا کاغذ فود گرید گریس پروف داد.

جعبه برگر بیرون بر- تولید کننده جعبه فست فود

 

در تولید این کاغذ گریس پروف از موم خاصی استفاده شد تا از لحاظ بهداشتی برای مصرف در مواد غذایی گرم مانند ساندویچ و همبرگر مشکلی بوجود نیاید. مزایای استفاده از کاغذ فود گرید گریس پروف عبارتند از:

  • ضدچربی
  • حفظ رطوبت موادغذایی
  • حفظ دمای غذا (مانع خشک شدن)
  • روغن و سس پس نمی‌دهد.

جعبه برگر بیرون بر

با گسترش صنعت غذا در رستوران‌ و کترینگ، همچنین تمایل افراد به استفاده از غذاهای بیرون‌بر، به استفاده از جعبه فست فود بهداشتی برای ارائه غذای با کیفیت به مشتریان مورد توجه قرار گرفت  خوشمزه‌ترین و بهترین همبرگرها هم اگر زمانی که سرد به دست مشتری برسند کاملا به یک غذای بی‌کیفیت تبدیل می شوند. در نتیجه برای بسته‌بندی همبرگر نیاز به جعبه‌های مخصوص همبرگر بود.  مزایای استفاده از جعبه همبرگر عبارتند از:

  • گرم نگه داشتن غذا
  • محافظت از غذا در برابر آسیب‌های هنگام حمل و نقل
  • قابلیت چاپ نام و نشان تجاری رستوران و تبلیغات مدنظر روی جعبه‌ها