آموزش کسب و کار

چگونه بیزنس پلن فست فود بنویسیم؟

بیزنس پلن فست فود

آیا واقعاً به یک بیزنس پلن نیاز دارم؟

شاید مدت هاست که در شغل فست فود داری فعالیت دارید یا ممکن است زیر و بم مدیریت فست فود به طور طبیعی به ذهن شما برسد. حتی اگر این کار را بدون داشتن یک برنامه تجاری مستند به خوبی انجام داده باشید ، هرگز برای نوشتن بیزنس پلن دیر نیست.

یک مثال ساده می‌زنیم تا به خوبی درک کنید که نوشتن بیزنس پلن چه فایده ای برای شما دارد !

به برنامه رانندگی GPS در تلفن خود فکر کنید. شما می دانید کجا هستید و می دانید کجا می روید. برنامه بهترین مسیر برای رسیدن به آنجا را به شما می گوید. اما این تمام فایده های نقشه راه نیست. این نقشه مانند برنامه gps می تواند  به شما کمک کند که مسیرهای جایگزین را به مقصد خود شناسایی کنید. شاید طرح اصلی شما دست اندازهای زیادی داشته باشد و دیگر برای شما مفید واقع نشود. یا شاید برای سازگاری با آن نیاز به بروزرسانی داشته باشد. یک طرح کسب و کار خوب به شما کمک می کند تا یک محور داشته باشید و راه های جدیدی برای رسیدن به مکانی که می خواهید بروید، پیدا می کند.

 در ابتدا از شما میخواهیم برای پیدا کردن ذهنیت درمورد بیزنس پلن فست فود این که از کجا باید شروع کنید، به سوالاتی که در ادامه پرسیده میشود روی کاغذ پاسخ دهید.

  • به چه مساحتی برای احداث رستوران فست فود نیاز دارید؟
  • در فست فود خود چه غذا های ارائه میدهید؟
  • موقعیت مکانی شما کجاست و چه ساعتی های باز هستید؟
  • شرح خدمات فعالیت های روزانه، تامین کننده های مواد اولیه و رسیدگی به پول، حقوق و دستمز را شرح دهید
  • بازار هدف شما کیست؟
  • با چه کسی رقابت می کنید؟
  • چه چیزی در فست فود شما هست که باعت میشود از رقبای خود جلو بزنید؟
  • از چه راه های برای تبلیغات استفاده میکنید؟
  • استراتژی قیمت گذاری و فروش شما چگونه خواهد بود؟
  • چه مقدار سرمایه دارید و به چه مقدار نیاز دارید؟(تورم سالانه هم درنظر بگیرید)

همان طور که اشاره کردیم باید این موارد را برای خود مشخص کنید و بعد از آن، ما به شما کمک می‌کنیم که چه طور بیزینس پلن درستی بنویسید.

مطالعه این مقاله تا انتها، می‌تواند به شما کمک زیادی کند.

  • مکان فست فود خود را انتخاب کنید.
  • تمام مجوزهای لازم را دریافت کنید
  • تعداد پرسنل مورد نیاز را مشخص کنید
  • وسایل آشپزخانه و مواد اولیه مورد نیاز را مشخص کنید
  • برای هموار کردن عملیات خود POS یا یک نرم افزار صدور صورت حساب نصب کنید.
  • در مورد لباس کارکنان تصمیم بگیرید.
  • تمام کارهای متفرقه دیگر را انجام دهید.

انتخاب محل فست فود

مکان یکی از مهمترین عواملی است که موفقیت یا شکست هر فست فود را تعیین می کند. فست فود در حالت ایده آل باید در یک منطقه پرجمعیت باشد و مخاطبان هدف را در ذهن داشته باشد. در دسترس و در نقطه دید بودن ،برای جذب مشتری ضروری است. مغازه های طبقه همکف که در جلو قرار دارند برای این کار مناسب می باشند.

مساحت احداث فست فود به طور میانگین میتواند 150 متر مربع باشد تا بتوان یک آشپزخانه خوب ساخت.

ولی اگر شما قصد دارید که فقط سوخاری یا ساندویچ ارائه دهید به فضای کمتری بالغ بر 80 متر مربع نیاز دارید که هم بتوانید آشپزخانه داشته باشید و هم مکان برای چیدن میز و صندلی برای سرو. (اگر فست فود شما فقط بیرون بر است می توانید با 40متر فضا کار خود را شروع کنید)

برای احداث فست فود به طور میانگین 500 تا 800 میلیون تومان (در سال 99 ) هزینه راه اندازی نیاز دارید این هزینه های شامل اجاره مکان مناسب، خرید تجهیزات و لوازم مورد نیاز آشپزی ، دکور و خرید میز و صندلی می باشد.

مجوز های لازم

یک فست فود در درجه اول به  دو مجوز نیاز دارد : پروانه کسب تجاری و مجوز شهرداری

شما باید در ابتدا مجوز کسب را از اتحادیه های اصناف دریافت کنید  که بالغ بر 5 تا 8 میلیون تومان هزینه دارد.

نکته( هزینه های محاسبه شده در مهر ماه سال 99 می باشد )

پرسنل مورد نیاز برای راه اندازی فست فود

یک فست فود موفق اغلب یک تیم عالی در پشت پیشخوان و آشپزخانه دارد. سرآشپزها مهمترین فرد در تیم شما هستند ، زیرا آنها نه تنها آشپزی می کنند بلکه بر اساس تخصص خود منوی شما را مشخص میکنند . همچنین آنها بقیه کارکنان آشپزخانه را راهنمایی  می کنند. استخدام سرآشپز مناسب برای فست فود بسیار مهم است زیرا غذای شما باعث جذب مشتری شما می شود.  پس در انتخاب سر آشپر خیلی دقت کنید.

شما حداقل 5الی6 کارمند در آشپزخانه نیاز دارید. از این تعداد ، سه آشپز نیاز دارید  که شناخت کافی از هر بخش آشپزخانه و استفاده از وسایل داشته باشند و 1 نفر صندق دار که ایمن باشد ، 1نفر سالن دار و 1 نفر هم نیروی اضافه برای مواقع که مشتری زیادی دارید و یا اینکه نیروهای شما دچار مشکل شده باشند بنابراین به یک نفر جایگزین نیاز دارید.

حقوق آشپزها و پرسنل به تجربه آنها بستگی دارد. حداقل ​​حقوق در سال 1399، 2.500.000 تومان است.

Chef restaurant

وسایل آشپزخانه و مواد اولیه مورد نیاز

تصمیم بگیرید که چه نوع رستوران فست فودی میخواهید احداث کنید اگر تنها میخواهید غذای سوخاری ارائه دهید وقت وسایل مورد نیاز را تهیه کنید اعم از:

  • سرخ کن
  • اجاق گاز
  • دستگاه کنتاکی
  • دستگاه چنی پنی(دستگا مرغ سوخاری)
  • بریدینگ(دستگاه آرد مرغ )

ولی اگر میخواهید همه فست فود ها را ارائه دهید به وسایلی که اشاره شده موارد زیر را هم اضافه کنید.

یخچال نوشابه، فریزر، یخچال ساده، قابلمه، بشقاب سروف، قالب خمیر پیتزا، فرتاپینگ، خمیر گیر، خمیر پهن کن، میز، صندلی، دستگاه pos

این مقاله برداشتی آزاد از مقاله How To Start A Restaurant Business In India می باشد