مقوا به دلیل ضخامت بیشتر و قابلیت حفظ شکل ظاهری، به طور گسترده در صنایع بسته بندی (موادغذایی، جعبه پیتزا، جعبه شیرینی، پوشاک و...) استفاده قرار میگیرد. حال آنکه مقوای مورد استفاده برای بسته بندی و پک مواد غذایی با آنچه در بستهبندی سایر محصولات ( جعبه کفش و...) مورد استفاده قرار میگیرد کاملا متفاوت است. مقوای مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی و خوراکیها از نوع بهداشتی و دارای سیب سلامت است. صاحبان صنایع بسته بندی مواد غذایی، کترینگ و فست فودها بر حسب دستورات سازمان بهداشت ملزم به استفاده از جعبه و بستهبندی تهیه شده از مقوای بهداشتی هستند. صنعت مقواسازی به لحاظ سلامت و بهداشت به دو دسته مقوای بهداشتی و مقوای غیر بهداشتی تقسیم می گردد که هر کدام دارای مصارف بخصوصی هستند.
ملک مقوا، تولیدکننده مقوای بهداشتی
پیش ازینکه به ادامه مطلب بپردازیم لازم است بگوییم که کارخانه ملک مقوا، تولیدکننده مقوای بهداشتی در گرماژ مختلف است.
جهت ارتباط با ما کافیست فرم زیر را پرکنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
آیا درباره مقوای بهداشتی سوالی دارید؟
اطلاعات خود را برای ما ارسال کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
تفاوت مقوای بهداشتی و غیر بهداشتی چیست؟
تفاوت اصلی مقوای بهداشتی و غیر بهداشتی متریال مورد استفاده در فرآیند تولید است. مواد اولیه مورد استفاده در تهیه نمونه غیر بهداشتی، ترکیبات بازیافتی با درجه کیفیت پایین و عدم استفاده از مواد ضدعفونی کننده استاندارد است. مقوای غیربهداشتی فاقد مهر استاندارد و تائیدیه سیب سلامت است و معمولا در صنایع بسته بندی کفش، لوازم خانگی و به طور کلی مواد غیرخوراکی استفاده میشود.
اما در پروسه تولید مقوای بهداشتی، از مواد اولیه با کیفیت استفاده میشود. این محصول باید نشان استاندارد و نشان سیب سلامت را کسب کند. به دلیل تماس مستقیم مقوای بسته بندی با محصولات غذایی و خوراکی، لزوم استفاده از مواد استاندارد و انجام پروسه ضدعفونی در جریان تولید از اهمیت بسزایی برخوردار است. مقوای بهداشتی در تولید انوع جعبه کیک، سینی زیر کیکی مقوایی، انواع جعبه شیرینی، جعبه پیتزا، جعبه کنتاکی و... استفاده میشود. مقوا مغزی یکی از مهمترین تولیدات گروه تولیدی ملک مقوا است.
مهمترین ویژگیهای مقوای بهداشتی چیست؟
- دارای گواهی نشان استاندارد و سیب سلامت
- تهیه شده از کاغذهای باطله تمیز
- استفاده از مواد ضدعفونی کننده استاندارد در فرآیند تولید
- لمینت با روکش مخصوص بهداشتی برای عدم تماس مستقیم با مواد غذایی
- استفاده از چسب مخصوص در اتصال لایه ها(مخصوصا در دیسهای چند لایه)
موارد مصرف مقوای بهداشتی :
- تولید انواع جعبه پیتزا
- انواع جعبه فست فود
- انواع جعبه کیک
- انواع جعبه شیرینی
- انواع دیس مقوایی ( دیس شیرینی و غذا)
- سینی کیک و شیرینی
- جعبه غذا ( جعبه کنتاکی، سیب زمینی و...)
مقوای غیربهداشتی
همانطور که اشاره شد در تولید مقوای غیر بهداشتی از ترکیبات بازیافتی بی کیفیت استفاده میشود و فاقد نشان سیب سلامت و استاندارد است.
- بدون استاندارد و نشان سیب سلامت
- تولید شده به وسیله کاغذهای باطله آلوده
- بدون ضد عفونی و گندزدایی در فرایند تولید
- بدون استاندارد و نشان سیب سلامت
- تولید شده به وسیله کاغذهای باطله آلوده
- بدون ضد عفونی و گندزدایی در فرایند تولید
- استفاده از چسب ارزان قیمت در مقواهای چندلایه
موارد مصرف مقوای غیر بهداشتی :
- بسته بندی لوازم خانگی و صنعتی
- صنایع مبلسازی
- صنایع تولید کیف و کفش
- جعبه میوه
- جعبه کفش
- محافظ پالت محصولات
- تولید لوله و بوبین مقوایی
سوالات متداول درباره مقوای بهداشتی و غیربهداشتی
علاوه بر بوی نامطبوع آلودگیهایی نظیر: باکتری، قارچ و کپک، مواد شیمیایی مضر، فلزات سنگین در مقواهای غیربهداشتی وجود دارد که در صورت تماس با مواد غذایی، سلامت مصرف کننده را تهدید میکنند.
در صورت استفاده از جعبههای بهداشتی بله. روکش بهداشتی این مقواها مانع از ارتباط مستقیم ماده غذایی با مغز مقوا میشود. بعلاوه نفوذ رطوبت و چربی را تقریبا غیرممکن میکند.
خیر، در ایران برای تولید مقوا و کارتن از کاغذ و مقوای بازیافتی استفاده میشود. از کاغذهای سفید در تولید مقوای بهداشتی و از کاغذها و مقواهای دیگر در تولید کارتن و مقوای غیر بهداشتی استفاده میشود
این یک غلط مصطلح است که به جای مقوا از واژه کارتن استفاده میکنند.
هرچند به مقوای بهداشتی، کارتن بهداشتی هم گفته میشود اما در واقع کارتن بهداشتی یک محصول دیگر است.
هنگامی که بین دو یا چند لایه مقوا، یک لایه مقوای مواج قرار بگیرد به محصول نهایی کارتن گفته میشود.
نشان سیب سبز سلامت چیست؟
این نشان، شبیه به یک سیب سبز، نشان دهنده آن است که در تولید مقوا تمام استانداردهای بهداشتی رعایت گردیده و محصول امکان تماس با مواد غذایی را دارد.
سیب سلامت در واقع یک پروانه بهداشتی برای محصولاتی است که از کیفیت و استانداردهای جهانی برخوردار هستند. به طور کلی شرکت های که توانایی دستیابی به استانداردهای بالا را دارند موفق به اخذ سیب سلامت جهت تولید محصولاتی مانند مقوای بهداشتی میشوند.
یک محصول یک نشان
مقوای بهداشتی مورد استفاده در صنایع بسته بندی مواد غذایی از جمله جعبه فست فود و جعبه شیرینی علاوه بر نشان استاندارد، نیاز به اخذ نشان سیب سلامت دارد. مقوای فاقد نشان سیب سلامت صرفا جهت استفاده در مصارف صنعتی کاربرد دارند.
هدف از اعطای نشان سیب سلامت برای محصولات مقوایی چیست؟
با توجه به مصوبه شماره ۱۲۰۱۹۷/ت ۳۷۹۶۹ برای حفظ سلامت مصرفکنندگان و تامین مقوای سالم به محصولاتی که دارای نشان استاندارد ،ایزو و نشان بهداشت هستند نشان سیب سلامت اختصاص داده میشود.
ملک مقوا تولیدکننده مقوای بهداشتی، محصولات خود را بر طبق این استانداردها و با این نشان به مشتریان خود عرضه میکند.
سایر نشانها و گواهینامههای برند ملک مقوا
- دارنده گواهینامه مدیریت کیفیت و سیستم ایمنی غذا شرکت MAS انگلستان
- پروانه تاسیس از وزارت بهداشت و درمان ۸۹۹۳/۷۴۱/۱۳/۱۵/۸۴/۱۲ پ
- پروانه بهره برداری از معاونت غذا و دارو ۸۹۹۳
- شماره پروانه استاندارد ۷۶۳۲۰۷۳۶۸۹۳
- شماره پروانه بهداشتنی ساخت فراورده از سازمان غذا و دارو ۱۵/۱۲۱۵۰
- نشان مقوای بهداشتی واستاندارد ملی ۳۳۴۱
- دارنده نشان ایزو 22000:2005 ISO و 9001:2008 ISO