شاید برای شما هم تا کنون پیش آمده باشد که هنگام خرید از بعضی رستوران ها و فست فودی ها و یا کافی شاپ ها به جای استفاده از ظروف دوستدار طبیعت از ظروف غیر بهداشتی و پلاستیکی نامرغوب استفاده میکنند و هنوز هم استفاده از این ظروف پر خطر بسیار مرسوم است.
بسته بندی بخش بسیار مهمی از زندگی روزمره ماست که بخش عمده ای از این بسته بنددی را ظروف دوستدار طبیعت پوشش می دهد ، زیرا از محصولات محافظت می کند و کیفیت انها را پایدار نگه میدارد.
در این چند سال اخیر شاهد پیشرفت چشم گیر صنعت تولید ظروف دوستدار طبیعت بخصوص ظروف پلاستیکی بودیم که این پیشرفت سبب ایجاد حجم بسیار بالایی از زباله های یکبار مصرف غیر قابل تجزیه در طبیعت شده اند و صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست و همچنین سلامت موجودات زنده وارد شده است.
البته ممکن است که فروشندگان و مصرف کنندگان این ظروف به مضراتی و صدمات جبران ناپذیرشان کاملا بی اطلاع باشند ، پس ما در این مقاله قصد داریم شما را باضررهای استفاده از ظروف پلاستیکی و فواید ظروف گیاهی و مقوایی آشنا کنیم و این ظروف دوستدار طبیعت را جایگزین ظروف پلاستیکی در زنجیره غذایی کشور کنیم.
برای آشنایی با این ظروف دوستدار طبیعت بهتر است در ابتدا با انواع بسته بندی سازگار با طبیعت آشنا شویم .
بسته بندی هایی که اغلب سازگار با محیط زیست محسوب می شوند ۳ دسته میباشند:
بسته بندی قابل استفاده مجدد:
هر نوع بسته بندی و ظروف که مجدد قابل تمیز شدن و استفاده است.
مانند: بطری های شیشه ای شیر یا نوشابه که به سادگی تمیز و دوباره استفاده می شوند.
بسته بندی قابل بازیافت: این بسته بندی از موادی ساخته شده است که معمولاً پس از پردازش و بازیافت می توانند دوباره مورد استفاده قرار گیرند.
مانند: شیشه ، فلز ، کارت ، کاغذ و – به طور فزاینده – پلاستیک های خاص است. با این حال ، تا حد زیادی رایج ترین شکل بسته بندی بازیافتی / قابل بازیافت ، مقوا موج دار(راه راه) است.
بسته بندی زیست تخریب پذیر: هر ماده ای به راحتی در خاک یا جو تجزیه می شود و بیشتر موارد به محل دفن زباله ارسال میشوند.
رایج ترین شکل بسته بندی زیست تخریب پذیر : مواد کاغذی مانند کارتن، کارتن موج دار (راه راه) و مقوا است.
۱ظروف یکبار مصرف پلاستیکی:
ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در بروز بیماریهای آلرژی زا و سرطان و بیماریهای گوارشی بسیار موثرند.
این ظروف در برابر حرارت مقاوم نیستند و نمیتوان مواد غذایی داغ در آنها ریخت.
ظروف پلاستیگی در نگهداری طعم ، دما، شکل غذا پایداری ندارند.
ظروف پلاستیکی برای طبیعت بسیار خطرناک هستند و حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰سال طول میکشد تا در طبیعت تجزیه شوند.
وقتی تجزیه میشوند، ترکیبات مضرشان وارد خاک می شود و از طریق خاک وارد مواد غذایی و کشاورزی میشود و صدمات بسیار زیادی به مواد غذایی و بدن انسان وارد میکنند و این ظروف مصرفشان عواقب بسیار بد و خطرناکی برای انسان و طبیعت دارد.
۱۲.ظروف یکبارمصرف فومی:
بهترین نوع ظروف برای نگهداری مایعات و غذاهای داغ هستندو واکنشی نسبت به حرارت ندارند.
مواد شیمیایی مضر را وارد غذا نمی کنند و به بدن انسان اسیب نمیزنند
میتوان این ظروف را در ماروویو گذاشت
میتوان در فریزر نگه داشت
امامدت زمان زیادی، بدون تغییر در محیط زیست باقی می مانند و تجزیه نمیشوند
۱۳.ظروف یکبار مصرف کاغذی:
ملک مقوا تولید کننده انواع مقوای بهداشتی با نشان سیب سلامت
۱۳.ظروف یکبار مصرف کاغذی:
۱۴.ظروف یکبارمصرف گیاهی:
ظروف گیاهی به راحتی تجزیه میشوند اما ممکن است این ظروف کمی بوی نشاسته دهند مخصوصا هنگام خوردن مایعات درون این ظروف ، که این مورد میتواند یکی از نقطه های ضعف این ظروف باشد.